Badkamer

Een vernieuwde badkamer is als een oase van rust in uw huis. Het is de plek waar u de dag begint en eindigt, en daarom is het belangrijk dat deze ruimte zowel functioneel als esthetisch is. Wilt u echter uw woonkamer ook opknappen, lees dan hier hoe u uw woonkamer warm kunt inrichten. In dit artikel delen we waardevolle tips om uw badkamer op te knappen, zodat u elke dag weer kunt genieten van een stijlvolle en comfortabele omgeving. 

Een oude badkamer pimpen, hoeft niet te betekenen dat er iets mis is met de badkamer zelf, alleen dat hij wel een nieuwe look kan gebruiken. Bij het opknappen van de badkamer is het ten eerste verstandig om de kitnaden onder handen te nemen. Schimmel op de naden kunt u vaak zelf gemakkelijk verwijderen. Lukt dit niet, dan is vervanging van de kitnaden aan te raden. Dit geeft uw badkamer al meteen een frissere uitstraling.  

Badkamer

Wanneer u genoeg tijd heeft en het niet erg vindt om de handen uit de mouwen te steken, dan kunt u ook oude tegels van de badkamervloer verven. Ook kunt u op de oude wandtegels nieuwe, moderne wandpanelen aanbrengen of over de wandtegels een stuclaag of betonciré heen plaatsen. Wandtegels verven is een risico, omdat deze tegels zo aan vocht worden blootgesteld dat de verf na verloop van tijd af kan bladderen.  

De kosten van een badkamer pimpen, hoeven niet hoog op te lopen. Omdat de meubels in uw badkamer een centrale plaats in de ruimte innemen, vormen zij ook vaak de look van uw badkamer. Zijn uw meubels kortom verouderd, dan ziet de badkamer er al meteen ouderwets uit. Een vergane uitstraling kunt u al tegengaan door regelmatig de meubels mee te nemen in uw wekelijkse poetsschema, maar soms zijn uw meubels gewoon op en moet u nieuwe meubels kopen.  

Het is afhankelijk van welke badkamermeubels u in uw badkamer wilt plaatsen, maar u bent toch voor nieuwe meubels inclusief montage veelal meerdere honderden euro’s kwijt. Het is echter ook mogelijk om uw eigen badkamermeubels te laten maken. De kosten voor het maken van nieuwe badkamermeubels kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ontwerp, de materialen en de afmetingen. Hoogwaardige materialen, zoals Hi-Macs en plexiglas, kosten meer, maar hebben ook vele voordelen zoals duurzaamheid.  

badkamer

Een van de grootste voordelen van badkamermeubels laten maken is dat u meubels kunt laten maken die perfect passen bij de afmetingen en indeling van uw badkamer. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat, maar maximaliseert ook de beschikbare ruimte. U kunt ook uw materialen, kleuren en ontwerpen kiezen die aansluiten bij de algehele inrichting van uw huis en uw eigen smaak. Als u bovendien kiest voor duurzame materialen, dan kan dit nog eens een extra kostenbesparing teweegbrengen, omdat u op de lange duur minder snel uw meubels hoeft te vervangen.