kleine woonkamer met open keuken inrichten

Een kleine woonkamer met een open keuken kan een uitdaging zijn om in te richten. Het vereist slimme ontwerpkeuzes en creatieve oplossingen om de ruimte optimaal te benutten. Wil je ook meer weten over hoe je een badkamer moet opknappen en opnieuw moet inrichten? Lees dan deze blog ook eens. In dit artikel zullen we kijken naar verschillende ideeën en tips om een kleine woonkamer met een open keuken functioneel en stijlvol in te richten. 

Een kleine woonkamer heeft dan wel minder ruimte dan een grote woonkamer, maar dat betekent niet dat je die niet op een leuke en gezellige wijze kunt inrichten. Wil je ook meer weten over hoe je een modern ingerichte woonkamer warm kunt laten ogen? Lees dan ook deze blog. [link naar blog woonkamer modern warm inrichten] Bedenk wat je echt wilt doen in en met je vertrek. Waarvoor gebruik je de woonkamer? Is het alleen om te ontspannen en bezoek te ontvangen? Of wil je er ook eten, werken en eventuele kinderen laten spelen? Het is raadzaam voor iedere functie een apart hoekje te creëren. Maak bijvoorbeeld een gezellige zithoek voor de televisie of creëer een speelhoek met het speelgoed van de kinderen. Zo’n aparte hoek realiseren, hoeft niet moeilijk te zijn. Voor de speelhoek kun je bijvoorbeeld al een leuk speelkleed neerleggen en plaats een hoekbank om een zitruimte te maken.  

open keuken woonkamer

Een kleine woonkamer met open keuken kun je inrichten met veel lichte kleuren. Deze kleuren weerkaatsen licht en door de reflectie krijg je een vergrotend effect. Een lichte kleur op lage plafonds hebben bijvoorbeeld de neiging om een ruimte verticaal te vergroten. Ook het veel binnenlaten van daglicht maakt een ruimte groter. Een binnenraam kan hierdoor ook een oplossing zijn.  

Een kleine woonkamer met open keuken heeft zo zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat het knus en gezellig aandoet, maar een nadeel is echt dat een klein vertrek moeilijk praktisch in te richten is. Het komt vaak voor dat mensen een dergelijke ruimte vol bouwen met meubels en decoraties, waardoor de kleine ruimte nog kleiner oogt dan hij werkelijk is. Daarom volgen hieronder een aantal tips, waardoor jij je kleine woonkamer met open keuken slim kunt inrichten. Heb jij liever hulp van een professional bij het inrichten van je ruimte? Lees dan op deze pagina meer over professionele interieurbouw in Limburg.  

indeling woonkamer met open keuken

Een van de slimste manieren om je kleine woonkamer met open keuken in te richten, is door een kleine bar te plaatsen. Met je bar kun je meerdere functies tegelijk vervullen, zoals een maaltijd nuttigen, gebruiken als werkplek en de creatie van een scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Door dergelijke multifunctionele elementen te plaatsen, hoef je minder meubels in de kleine ruimte neer te zetten. Wat betreft de inrichting van het woongedeelte, kies voor less is more. Kies kortom alleen de noodzakelijke elementen, zoals een bank. Werk in je kleine woonkamer met ingebouwde kastwanden om ruimte te besparen. Meer lezen over het inrichten van een moderne en warme woonkamer? In deze blog lees je onze tips.

Een bar kan dus een scheiding tussen je open keuken en de woonkamer realiseren, maar je kunt die scheiding op meer manieren aanbrengen. Een kleine en niet erg opvallende scheidingswand is bijvoorbeeld ook een leuk idee. Optisch worden zo namelijk twee ruimtes gecreëerd. Maar ook een keukeneiland strategisch plaatsen, kan het gevoel van een scheiding realiseren. 

De locatie van je meubels, wanneer je weinig plek hebt, kan ook optisch vergrotend werken. Plaats bijvoorbeeld je bank tegen een muur of onder een raam in plaats van midden in de woonkamer. Het is echter ook belangrijk dat je niet alle meubels langs je muur plaatst, want dit heeft weer een tegenovergesteld effect juist. 

Een trend die tegenwoordig ook steeds vaker in keukens voorkomt, is dat je de ruimte nauwelijks herkent als keuken. Hoe doe je dit? Kies bijvoorbeeld voor een klein keukeneiland en grote ingebouwde kasten, waar je veel spullen in kunt opbergen.