woonkamer inrichten modern warm

Uw woonkamer is de plek waar u tot rust komt na een lange dag. Het is de ruimte waar u gasten ontvangt en quality time doorbrengt met uw dierbaren. Het is dan ook belangrijk dat uw woonkamer warm en modern is ingericht, zodat u zich er prettig voelt. In dit artikel zullen we 5 manieren bespreken om uw woonkamer warm en modern in te richten. Wilt u liever een professional inschakelen om naar uw interieurwensen te kijken? Vraag dan hier een maatwerk offerte aan.  

Moderne woonkamers hoeven niet kil te zijn. U kunt nog steeds warmte combineren bij een modern interieur. Een van de snelste manieren om uw woonkamer een warme sfeer te geven, is door te kiezen voor warme kleuren op de muren. Denk aan tinten zoals taupe, karamel, diep rood, of aardetinten. Deze kleuren creëren een gezellige en uitnodigende ambiance. Kies hierbij wel voor een rustige basis. Breng de kleuren aan in accenten.  

woonkamer modern interieur

Wanneer u een moderne inrichting van de woonkamer heeft, dan kunnen natuurlijke materialen zoals hout ervoor zorgen dat er warmte te vinden is in uw vertrek. Bovendien matchen de warme kleuren vaak prima met deze moderne vormen en materialen. In een modern interieur passen vooral lichthouten materialen. Donker hout zorgt voor een zware basis, waaruit warmte onttrokken is. Natuurlijke materialen in de stoffen en decoraties in de woonkamer kunnen ook net die extra warmte brengen. Denk bijvoorbeeld aan wollen tapijten. Bekijk hier een tweetal duurzame materialen, die door hun diversiteit prima passen in een modern en warm interieur.  

Warme stoffen en texturen zorgen voor een sfeervol gevoel. Kies voor rustig ogende meubels in neutrale of warme kleuren. Gebruik ook knusse stoffen, zoals wol of fluweel. Kies bijvoorbeeld voor fluwelen gordijnen of stoelen. Ook pluizige kussens of een fleece plaid op uw bank zorgen voor dat beetje warmte in het interieur. Zorg er in ieder geval voor dat welke stof u ook pakt, deze stof in een en dezelfde kleur blijft, dus geen drukke printjes.  

warme moderne woonkamer

Het is af te raden om, wanneer u uw woonkamer volledig opnieuw gaat inrichten, al uw meubels te vervangen door nieuwe van een en dezelfde meubellijn. Dat geeft een onpersoonlijke uitstraling aan uw woning, alsof u zich op een cataloguspagina van de IKEA bevindt. Het is vaak beter om sommige van uw favoriete, oude meubels te behouden en die te combineren met nieuwe meubels. Accessoires zijn perfect om iets van de strakheid van uw moderne interieur weg te nemen. Wanneer u bijvoorbeeld industriële meubels heeft, zorg dan voor houten of warmkleurige accessoires. Balans is het sleutelwoord bij dit interieurtype.

De verlichting in uw woonkamer speelt een rol in het verhogen of verlagen van de sfeer in de ruimte. Zeker in de wintermaanden vormt een goed lichtplan de sleutel tot warmte in huis. Spots ziet u bijvoorbeeld veel terug in moderne interieurs, maar met een dimmer kunt u zelf de lichtintensiteit bepalen. Sfeerverlichting in uw woonkamer verwerken is een andere goede optie. In donkere hoeken kunnen prima gezellige lampen geplaatst worden, het liefst met warmwit licht. Toch die moderne vibes niet missen? Kies dan als sfeerverlichting een moderne lamp of een neonlamp.  Ook weten hoe u een badkamer kunt opknappen? Lees dan hier verder!